SZELEKTÍV GYOMÍRTÁS


Szelektív gyomírtásról részletesen


Egységesen zöld, gyommentes, erőtől duzzadó gyepfelületet szeretne, de a gyomok elborítják és kopottá teszik gyepfelületét?

Sok utánajárást, utána olvasást és még több idő- és energia ráfordítást jelent a fűfelületek gyommentesen tartása.

A növényeink egy része segítik a gyomok megtelepedését, mások akadályozzák. Védekezhetünk takarással, ha beárnyékoljuk a felszínt különböző burkolatokkal, de mi van akkor, ha élvezni akarjuk a szép, ápolt gyepet?

A gyepesített területek ápolása, gyommentesen tartása összetett feladat. Sok kellemetlenséget okozhatnak a gyomok? Válassza szelektív gyomirtási szolgáltatásunkat és segítünk kezelni a kialakult problémát!

 SZELEKTÍV GYOMÍRTÁS


Sokan tapasztalhatják, hogy tavasszal a gyomok kapnak leghamarabb erőre, nyáron is markánsan megjelenhetnek, s ekkor már oda a szép gyep. A gyomok elterjedésének oka elsődlegesen a gyep életfeltételeinek (tápanyag, talaj, víz, árnyék) megváltozása. Ha a fű meggyengül, a gyomok azonnal lerohanják. Ha gyepünk már több mint öt éves, az is a gyomosodás oka lehet. A megfelelően beállt gyep gyommentesen tartása több lépésből áll: rendszeres fűnyírás, műtrágyázás, szellőztetés, öntözés, gyomirtás. Gyep ápolási módszereinkkel újra jó kondícióba hozzuk gyepfelületét.

A gyomok ellen védekezhetünk kézzel, egyéb mechanikai eszközökkel, vagy speciális vegyszerekkel. A gyomirtásra kedvező időszak a tavaszi időszak, a kora nyári Május-Június hónapok, illetve a kora őszi időszak. Figyelembe kell venni az időjárási viszonyokat is, mivel a permetszereknek időre van szükségük a felszívódásra a biztos hatás érdekében.

Szelektív gyomirtó szerekkel kipusztíthatóak a kétszikű gyomnövények, azonban a fűvel rokonságban álló egyszikű gyomokra ezek a szerek nem hatnak. A szert jól válasszuk meg, mivel különféle szelektív szerek kaphatók már és rossz választás esetén eredménytelen lesz törekvésünk vagy legrosszabb esetben kipusztíthatjuk a fűfelületet.


A pázsitgyep gyakori gyomnövényei:


Gyermekláncfű
gyermeklancfu

Tyúkhúr
tyukhur

Madársóska
madarsoska

Muhar
muhar

Kakaslábfű
kakaslabfu

Apró szulák
apro szulak

Fehér here
feher here

Nagy Útifű
nagy utifu

Közönséges cickafark
kozonseges cickafark

Piros árvacsalán
piros arvacsalan

Százszorszép
szazszorszep


Amennyiben ezek a növények megjelentek fűfelületében, de ezt szívesebben látná:


apolt fu

rendelje meg szelektív gyomirtási szolgáltatásunkat!

 SZELEKTÍV GYOMÍRTÁS